Wie ben ik? Kwaliteit.

Ik ben Cherryl Sewpersad en ik ben geboren in Suriname en van Surinaams Hindoestaanse afkomst. Mijn jeugd heb ik samen met mijn ouders, broer en zusje, deels in Nederland, maar vooral in Suriname genoten. Na het behalen van mijn Vwo diploma, kwam ik 1987 naar Nederland om de studie psychologie te beginnen in Utrecht, ver weg van mijn familie. Maar gelukkig werd ik in Nederland ook goed opgevangen door familie en vrienden. Na het behalen van mijn psychologie bul in 1994 aan de Universiteit van Utrecht, heb ik eerst gewerkt in het welzijnswerk.  Daar werkte ik 13 jaren in een multicultureel team met name met vrouwen en ik deed daar diverse projecten m.n. voor de Surinaamse doelgroep, waarbij vooral de verbinding centraal stond.  Ik ben getrouwd en heb een gezin en 2 volwassen kinderen. Mijn gezin en familie en vrienden, zowel in Suriname als in Nederland, spelen voor mij een belangrijke rol en hebben mij altijd gesteund in mijn studie en werk.

Van 2008 tot 2018 ben ik werkzaam geweest als psycholoog binnen een psychologen praktijk, later instelling in Den Haag. In die periode is een basis gelegd voor samenwerking met huisartsen in Den Haag en met name is er een fijn netwerk ontstaan van samenwerking met andere GGZ hulpverleners, POH GGZ, maatschappelijk werkers en andere belangrijke actoren in het veld. In 2014 heb ik de opleiding tot Gezondheidszorg psycholoog (GZ Psycholoog) afgerond en ik ben sindsdien dan ook Big geregistreerd.  Naast de vanzelfsprekende levenservaring, heb ik ook de nodige werkervaring opgedaan en heb ik ook de EMDR en ACT opleiding gedaan.

Wat mij typeert is een open, warme, respectvolle en laagdrempelige aanpak. Voor mij is het erg belangrijk dat de cliënten zich op hun gemak voelen om zodoende transparant aan hun hulpvraag te werken.  Daarbij zijn inzicht in het ontstaan van de klachten en problemen zeer belangrijk en natuurlijk ook het samen vinden van gezondere coping/omgangsmanieren. In mijn behandeling pak ik ook de gezonde leefstijl in het algemeen mee. Ook heb ik, gezien mijn eigen achtergrond, ook altijd aandacht voor de achtergrond van mijn cliënten. Daarbij sluit ik graag met respect aan bij de cultuur en religie van de betrokkene, indien relevant. Iedereen ongeacht ras, religie, levensbeschouwing, leeftijd (wel vanaf 18+ gezien ik alleen met volwassenen werk) is van harte welkom!

Samen gaan we in de gesprekken op zoek naar welke vaardigheden, gezondere manieren van denken en handelen de betrokkene kunnen helpen om meer in balans te komen met zichzelf. Daarmee zou deze beter in staat zijn, om te gaan met de uitdagingen die het leven soms geeft.

KWALITEIT

Ik ben Big geregistreerd, BIG nummer 89918246925.

Ik was lid van de NVGZp, de Nederlandse Vereniging voor GZ psychologen en ik sta in het NIP register. Inmiddels zijn de NVGZp en NIP gefuseerd in het nieuwe NIP. Tevens ben ik lid van VvAa.

Tevens beschik ik over een goed gekeurd Kwaliteitsstatuut, in te zien op http://psycholoogsewpersad.nl/wp-content/uploads/2022/08/Goed-gekeurd-Kwaliteitsstatuut.pdf.

Sinds augustus 2022 beschikt mijn praktijk ook over een goedgekeurd Visitatie certificaat.